Tisková zpráva: Cheiron uspořádal první datový workshop. Zaměřil se na úroveň vzdělávání na Táborsku

Tábor, 28. srpna 2024 - Cheiron T s Platformou pro včasnou péči organizuje datové semináře od společnosti PAQ Research, které jsou zaměřeny na prevenci vzdělávacího neúspěchu v regionech Česka. Projekt je zacílen na popis zásadních problémů daného území vyplývajících z analýz a dat PAQ Research a na stanovení cílů a řešení na základě dobré praxe. V Táboře je klíčovým aktérem datových workshopů analytik PAQ Research Jan Zeman.

První seminář proběhl 27. srpna na táborské matrice a především se věnoval analýze území ORP Tábor. Podle dat, která shromáždil PAQ Research, je Tábor průměrným městem, které v žádných ukazatelích výrazně nevybočuje. Podle ředitele Cheironu Romana Vargy průměrnost ovšem není to, s čím by měl být Tábor spokojen a tématu je třeba se i nadále věnovat.

“Cílem datových workshopů je včasné zachycení dětí, které jsou ohroženy neúspěchem ve škole. Chceme předejít situacím, kdy sociální služby musí řešit již rozvinuté problémy,” vysvětlil Roman Varga.

Nad problematikou se sešli zástupci ZŠ a MŠ, neziskových organizací, OSPODu, pedagogicko-psychologické poradny a Města Tábor (Odbor školství, mládeže a tělovýchovy a Odbor sociálních věcí).

Druhý a navazující datový workshop se bude konat 3. října a již se zaměří na konkrétní identifikované problémy a agendy.

Mám odvahu darovat Darovat zde